Poslední příspěvky

Jak zalít nepravidelný, atypický koláč

Vylévání koláče s přírodní, nepravidelnou hranou

Bohužel při vylévání atypického koláče nelze sáhnout po formě. V tomto příspěvku vám ukážeme, jak postupujeme, a jak si formu připravit a následně koláč vylít. 

Co budete potřebovat?

  • dřevo - vysušený koláč, srovnaný 
  • penetraci
  • epoxid
  • silikon
  • desku (lamino, MDF)
  • lepící pásku
  • jakýkoli těžký předmět na zatížení
  • dýhu či jiný ohybatelný materiál

Postup

Nejprve si připravte koláč, který napenetrujte a nechte do druhého dne zaschnout. 

Následně si polepte desku lepící páskou pro snazší vyjmutí vylitého koláče. 

Jakmile budete mít polepenou desku, otočte koláč a silikon použijte okolo každé hrany, jak vidíte na obrázku. Následně koláč opatrně otočte polepenou stranou k desce a zatižte. 

Po zatížení ještě pomocí silikonu oblepte vnější stranu koláče.

Protože tento koláč má také prasklinu, připravte si jakýkoli ohebnější materiál, my použili dýhu, kterou jsme oblepili opět lepící páskou, aby šla snáze odejmout od epoxidu.

Jakmile máte připraveno, prasklinu oblepte silikonem. 

K silikonu následně přilepte připravenou dýhu či jiný materiál pro vytvoření "hráze".

Můžete raději ještě přichytit páskou, než silikon zatuhne, aby se dýha nikam nepřeklopila. 

Jakmile silikon zaschne, můžete se pustit do vylévání.

Publikováno v: Tipy, rady, Z dílny

Zanechte komentář